Semmiből csillageső - Háború után

Vághatnának hozzád durva, és szörnyű szavakat.
Megbotránkoztathatna az egész egyveleg.
Egy pohárnyi űrből kanalazhatnád ki a neked még fontos dolgokat.
De már nincsenek mesék. Tetemre sót hordasz, a kirekesztett népek már teljes terjedelmükkel - nem csak messze - de teljesen eltűnve van tőled. A néped boldog, rehabilitálódik a lázadás után, kicsit nehezen és lassan, de szépen. A várfalakról lemossák a vért, a heves harcok porát, mindent rendbe tesznek. Csatlósaid, akik jóformán húszszórós támogatást küldtek az ellenfél leküzdésére, aki a saját seregednek a fele volt, és még így is patyolat győzelem volt. Csodálatos az ég, sokkal szebb, az ételek finomabbak, az levegővétel is sokkal kellemesebb, a "gonosz" elűzése után.
Felfedező kalandoraid a minap egy teljesen új népre bukkantak, rettenetesen messze, hetven napi lovaglással értek vissza - ahogy mesélték.
Mesékbe foglalva a nép hatalmas hegyek között völgyekben élnek. Sokan vannak, több hatalmas városuk van. Legnagyobb városuk Trond, hatalmas gyönyörű épületekkel, hatalmas színes ablakokkal, folyókat átszelő fa- és kőhidakkal. Minden nap délben esik a városra napfény hatalmas hegyek árnyékában. Állandó éberséggel fákat ültetnek, a természetnek hű hívei. Nagyon jártasak a képzőművészetben, mindenféle téren alkotnak, és ellepi a várost ez a fajta tehetség. Eddig a világtól eléggé elszigetelt nép volt, és minden nap állandóan valami furcsa fekete lét isznak. Azt valami növényből sajtolják, fekete bogyó és azt mondták nem lehet tőle aludni. Ajándékoztak nekünk is, meg szárított halat, barátságuk jeléül. Arra félúton találtak óriásokat, akik fákat ültetek, és felhőket tereltek. Őket kérték meg a kalandoraink, vigyázzanak arra a népre, és lassan újra meglátogatjuk őket, egy szorosabb diplomáciai együttműködés miatt. A támogatás, és a barátok elengedhetetlenek.
Visszagondolok, hogy jutottam el, abból hogy vándorként szeltem a világot, és most már egy saját sárkánylovagló felemelkedő nép élén vagyok, akkor döbbenek rá, ez még mindig semmi. Hamarosan mindent elmesélek, csak kellenek a gondolatok, mindezek után a szörnyű háború után, hogy újra összeszedjem. 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések